Banjo

En man och hans banjo

Under åren som jag jobbade på Hagström Musik i Örebro (1973-1975) hände det då och då att jag plinkade på någon av de banjos vi hade hängandes på gitarrväggen. När jag inte plinkade på den jag hade hemma. Fast den på hemmaplan var rätt kass, jämfört med dem i butiken. Den var så kass att jag bytte bort den mot en dåligt fungerande modelljärnväg som förvarades i småbitar i en gammal resväska av brun papp.

Varken modelljärnvägen eller resväskan finns kvar.

Däremot drömmen om att spela banjo. Som pensionär ska jag sitta på altanen ljumma sommardagar och spela för den som gitter höra på. Eller bara råka passera på väg till eller från sjön.
Därför slog jag till och köpte en Recording King för några år sedan. Måste ju hinna lära mig något sånär, innan jag går i pension, tänker jag.

Bilden är från den allra första sommaren med banjon. Nu har jag haft den i precis fyra år. Har väl lärt mig en del men är samtidigt glad att jag har några år till innan pensionen. Och de som passerar på väg till eller från sjön, är nog glada de också. Av samma anledning som jag. Men snart så…
Jag har läst klart. Ta mig tillbaka till förstasidan

Tomas Jennebo © 2017 Frontier Theme