Vi håller kontakten!

Det är ju så man säger; –Vi håller kontakten! Men hur går sådant till nuförtiden? Jo med hjälp av Facebook, såklart. Aldrig har det varit enklare att hitta kompisar från förr, dela upplevelser med vänner och bekanta eller hålla koll på kusiner, tremänningar och andra släktingar. Var än i tiden och rummet de befinner sig. Och då väljer jag att kliva av denna fantastiska gratisgåva till mänskligheten. Ett interaktivt adressregister som både visar film, påminner om födelsedagar och sorterar fram dagens viktigaste (eller i alla fall mest klickade) nyheter just för mig.

Det är där någonstans det skaver. Jag kan inte sätta fingret på den exakta punkten men något är det. Det finns inga gratisluncher!

Den här sidan betalar jag med egna pengar, administrerar på egen hand och tar ansvar för, fullt ut. Det är möjligt att de digitala spår som genereras härifrån också kommer att följa mig in i evigheten och hjälpa såväl krämare som underrättelsetjänster att kartlägga mitt liv och leverne in i minsta detalj men det är i alla fall lättare att nå sidans administratör här, än på fb. Vi håller väl kontakten? Jag finns ett mail bort tomasjennebo@me.com Hörs!

 

2 Comments

Add a Comment
 1. Härligt Tompa!

  Jag strävar också ditåt. Behöver antagligen ändå använda FB för marknadsföring både åt mina egna projekt, och andras. Så jag måste nog ändå ha en inloggning dit.

  En av sakerna som gör att det skaver, är att man inte förstår vad som visas för en, i vilken ordning…? Det bestämmer en algoritm.

  Sedan är det övervakningsbiten. Att allt man skriver och laddar upp anyseras, lagras, och kunskapen om vad du gör och tycker och dina åsikter säljs vidare. Detta är FBs huvudmekanism.

  Tror på sikt tror jag att samhället kommer att delas upp i dem som är uppkopplade, och dem som är nedkopplade. Från denna kompletta kunskapsbank kombinerat med artificiell intelligens.

  Peace brother! 🙂

  1. Det har tagit mig åtskillig tankemöda att komma fram till det här ställningstagandet. Det skaver att vara kvar och det är samtidigt inte helt enkelt att klara av sina åtaganden utan FB. Men det är väl ungefär som att vara ute i naturen, ser man inte stigen får man väl gå på känn. Eller möjligen kolla kartan.

   Peace ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tomas Jennebo © 2017 Frontier Theme